Георги Миланов вече е играч на "Левски", потвърди клубът на официалния си сайт. Бившият национал, Футболист №1 на България за 2012 г. и юноша на "Литекс" е подписал едногодишен договор.

Миланов повече от година почти не е играл футбол професионално. Последният му отбор е унгарският "МОЛ Види". Там обаче не му потръгна, а в пандемията не можа да си намери друг тим в чужбина, което явно го е накарало да погледне отново към България.

"Левски" обаче няма голям избор, тъй като не може да си позволи скъпи футболисти.

Ето какво се казва на сайта на "сините" за Миланов, който в силните си години бе ас на ЦСКА (Москва) и националния ни тим:

"Роден на 19 февруари 1992 г. в град Левски, Миланов играе като офанзивен халф или втори нападател, но може да се изявява еднакво добре по левия и десния фланг на атаката. 

През 2005 г. постъпва в Академия „Литекс“, а през февруари 2009 г. тогавашният наставник на „оранжевите“ Станимир Стоилов го взима в първия отбор. По това време Георги е неизменен титуляр в юношеския национален отбор, на който е и капитан.

В края на 2012 г. е избран за Футболист № 1 на България, като се превръща в най-младия победител в анкетата. На същата церемония Миланов печели и втора награда за „Най-добър футболист на А група“ за 2012 година.

На 5 юли 2013 г. Миланов подписва петгодишен договор с шампиона на Русия – ЦСКА (Москва). Дебютира на 18 август срещу „Кубан“. С времето заиграва като опорен халф. Българинът успява да се адаптира в отбора и получава все по-голямо доверие от старши треньора Леонид Слуцкий. Постепенно става един от твърдите титуляри в състава.

Подвизава се още в „Грасхопър“ и МОЛ Види, където записва 42 мача с 4 гола."

Преди дни в "Левски" се завърна Иван Горанов.