Мениджърът на ЦСКА-София Стойчо Стоилов бе ударен с бутилка и камъни и влачен от полицаи след края на мача на "червените" с латвийския "Лиепая" в Лигата на конференциите на стадион "Българска армия" - 0:0.

Побеснели запалянковци обсадиха съблекалнята на "червените". Те изляха гнева си върху стария "любимец" Стоилов и ако не беше намесата на униформените, можеше да се стигне до нещо много по-грозно, че и опасно. 

Имаше расистки възгласи към някои от чужденците в тима. Както и обиди към Стоилов. Напрежението започна още след края, когато играчите отидоха към сектор "В", но бързо си тръгнаха, тъй като агитката не ги посрещна добре.

Малко след това същите "ултраси" се насочиха към сектор "А". На мушката бе Стоилов, но и отборът. Наложи се да се намесва Любослав Пенев, който разговаря със запалянковците и това помогна напрежението да спадне.

В крайна сметка футболистите бяха задържани в съблекалнята, след което си тръгнаха без проблеми.

А че в ЦСКА-София има проблеми стана ясно още преди дни. Всичко тръгна от напускането на кондиционния треньор Кирил Динчев, който се премести в школата. Твърди се, че той е в конфликт с Пенев.

Тимът бе разпилян от "Лудогорец" с 0:4 за Суперкупата, а вчера Пенев заяви, че хора на заплата в ЦСКА-София работят против интересите му. Говореше и за изнасяне на информация. Клубът застана зад наставника с официална позиция.

Предстоят интересни събития, още повече преди месеци Гриша Ганчев заяви, че се оттегля от "Българска армия", тогава под предлог, че е обиден на публиката. Както и в сряда, тази вечер Любо Пенев каза, че има подкрепата на Ганчев и неговия син Данаил. Всичко било спокойно и нормално.

А реваншът с "Лиепая" е идната седмица.

Отборът от Латвия стартира по-добре срещата и организира две добри атаки към вратата на Густаво Бусато, като при едната добре се намеси защитникът Валентин Антов.

Постепенно "червените" навлязоха в мача и подеха инициативата, като в 20-ата минута дойде и първото положение за гол. Амос Юга изведе Йоан Баи зад защитата, но заради лошо първо докосване на топката на новия играч на българския тим остротата в атаката се загуби.

В 25-ата минута латвийският отбор имаше възможност да реализира. След центриране от десния фланг топката стигна до Дмитрий Бага около точката на дузпата, но халфът не я уцели добре. Няколко минути по-късно Турицов изчисти лошо и подари кълбото на Бага, който обаче прати топката на сантиметри покрай страничната греда.

В ответната атака на "червените" пред Жеферсон се откри възможност да стреля с глава, но кълбото мина над напречната греда.

В 41-ата минута Валентин Антов направи много добър шпагат срещу Укпа, но бе ударен с коляно в главата. Защитникът бе откаран с линейка в болница, а ЦСКА-София доигра полувремето с човек по-малко. Липсата на Антов се отрази през втората част, замени го Пламен Гълъбов. 

Георги Йомов пък влезе на мястото на новото попълнение Йоан Баи. Второто полувреме предложи значително по-малко голови положения за двата отбора. 

В 58-ата минута гостите бяха близо да реализират след центриране от корнер. Топката намери Миросавлиев в чиста позиция, но той пропусна с глава.

Въпреки че след това "червените" започнаха да контролират мача, следващото положение отново бе в полза на "Лиепая". Шимич удари топката с глава след центриране, но Бусато бе на линия и улови.

В самия край ЦСКА-София можеше да измъкне победата. В първата минута от добавеното време Хамза Чатакович овладя в наказателното поле след пас на Мазику, но ударът му с левия крак премина встрани.

"Червените" във втори пореден мач не могат да отбележат след 0:4 срещу "Лудогорец" за Суперкупата. След седмица обаче трябва да го направят, ако искат да продължат. В неделя пък играят с ЦСКА 1948 за първенство.