Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Склад с отровни отпадъци се взриви в германския град Леверкузен. Експлозията е станала в огромния ареал за химическа индустрия „Хемпарк“. Има много ранени в критично състояние, съобщават от пожарната. Един човек е загинал, поне петима с еиздирват.

Няма информация за пострадали български граждани при експлозията тази сутрин в индустриалния парк за химическа промишленост в германския град Леверкузен. Официалното предупреждение за опасност засяга и град Солинген - в регионите Ауфдерхьое и Олингс. 

Огромен черен облак се издига над мястото на експлозията. Властите призоваха всички в града да се приберат на закрито и да затворят прозорците. Магистралите А1, А3 и А59 около Леверкузен са блокирани, кварталите около „Хемпарк“ се евакуират. Взривът е станал в непосредствена близост до склад със 100 000 тона гориво и все още има пожар.

Депото за химически отпадъци, което се  е взривило, принадлежи на Currenta. Повечето отпадъци там са токсични.

Ранените са работници във фирмата, двама от тях са пострадали много тежко. Петима души се водят изчезнали.

Властите обявиха най-висока степен на опасност.

„Хемпарк“ е най-големият в химическата индустрия в Европа. 

Няма опасност за близкия Кьолн.

Ключови думи

Коментари

Петров и Боширов?

Абсолютно сигурно!

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.