Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Почти престъпление е да не се получава имунитет срещу коронавируса чрез ваксините. Това каза пред бТВ д-р Александър Симидчиев, депутат от "Демократична България".

Симидчиев е убеден, че вероятността да има нова вълна на вируса през септември или дори още през август е много голяма.

"Имаме голяма част от населението, която е незащитена. Никъде няма официални числа колко са преболедували, ваксинираните са много ниско число. Това поставя българското население в една неизгодна позиция като общност да сме много по-малко защитени. Ваксинираните боледуват по-малко, по-рядко, по-леко", каза Симидчиев.

И допълни, че числото на хоспитализираниете и карантинираните също е много ниско.

"Тези, които са неваксинирани, боледуват повече", категоричен е Симидчиев.

И допълни, че броят на ваксинираните по света вече наближава 4 млрд. души.

"Ваксините никога не са били изпитвани в толкова широк мащаб за толкова кратък период. Нямат сериозни странични ефекти, драматично намаляват броя на хоспитализациите и тежките случаи. Почти престъпление е да не се получава подобен имунитет", каза Симидчиев.

Според него преболедувалите могат да минат дори с една доза ваксина, защото преболедуването е първа доза. По отношение на третата ваксинация Симидчиев обясни, че ваксините трябва да се слагат, докато честотата на заразяване се намали до нулата. И допълни, че коронавирусът е подобен на грипния вирус, при който не може да се изгради траен имунен отговор.

По отношение на ваксинирането на децата над 12 години Симидчиев каза, че те не са първи приоритет и могат да бъдат оставени като по-нататъшна ваксинационна цел.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.