Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Европейската комисия поиска днес от България и още 22 страни от ЕС да съобщят как въвеждат в националното си законодателство правилата, включени в Директивата за авторското право в цифровия единен пазар.

Тези страни трябва също така да информират за начина, по който е транспонирана Директивата за онлайн телевизионните и радиопрограмите.

Посочените държави не са съобщили за национални мерки за транспониране или са го направили само частично. Затова ЕК реши да открие производства за установяване на нарушение, като изпрати официални уведомителни писма. Двете директиви имат за цел да модернизират правилата на ЕС в областта на авторското право и да дадат възможност на потребителите и творците да се възползват максимално от цифровия свят. Те укрепват позицията на творческите индустрии, дават възможност за повече цифрово използване в основни области на обществото и улесняват разпространението на радио- и телевизионни програми в целия Европейски съюз.

Крайният срок за транспониране на тези директиви в националното законодателство беше 7 юни. Тези държави членки разполагат със срок от два месеца, за да отговорят на писмата и да предприемат необходимите мерки. В противен случай Комисията може да премине към следващ етап от процедурата, като издаде мотивирани становища.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.