"Славия" би "Левски" за пети път в последните шест мача между двата отбора - 2:1 на старта на новото първенство в Първа лига. Успехът на "белите" на "Герена" дойде с обрат.

Марин Петков откри в 16-ата минута, а още в 22-ата Емил Виячки изравни. Влезлият като смяна Калоян Кръстев донесе трите точки на своя тим в 68-ата - малко, след като се появи на терена.

Двубоят се игра пред около 7 хиляди зрители - най-високата посещаемост в откриващия рунд досега.

Още началото подсказа, че ще има битка. Двата тима се хвърлиха в атаки и единоборства. След размяна на опасни акции Макрилос удари греда с шут пред наказателното поле в 12-ата минута.

Малко след това "Левски" поведе, като имаше и късмет заради рикошет при поредица от неумели намеси в отбраната на гостите.

"Славия" се възползва от шанса бързо да върне гола - Виячки изравни след статично положение. 

В края на първото полувреме капитанът на "Левски" Радослав Цонев се контузи. А съотборниците му опитаха отново да излязат напред в резултата.

След почивката "Славия" рано можеше да стигне до пълния обрат. Георги Вълчев стреля с глава, а Симеон Славчев изби топката на голлинията. Последва нов опит, но съекипник на Вълчев по чудо не уцели празната врата от много близка дистанция.

Все пак не след дълго Кръстев за пореден път се разписа във вратата на "Левски". 

Домакините се вдигнаха на финален щурм. Марин Петков и Здравко Димитров бяха близо до изравняването.

В крайна сметка "Славия" победи "Левски" отново. Дербито не блестеше с качество, но поне имаше заряд, за разлика от повечето останали срещи от кръга. Стана типичният за родния футбол сблъсък с преобладаващ акцент върху физиката, единоборствата и изритване на топката напред.

По-рано днес "Ботев" (Пловдив) победи новака "Пирин" (Благоевград) с 2:1. Вчера "Берое" измъкна 1:0 срещу друг новак - "Локомотив" (София), а Мартин Камбуров, който бе изгонен заради два жълти картона в края, вече е само на един гол от рекорда на Петър Жеков.

"Царско село" и "Черно море" пък направиха сиво 0:0.