Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Летните олимпийски игри в Токио все пак започнаха. Макар и на празен стадион, церемонията по откриването премина успешно и вдъхна надежди. Тя започна в 14 ч., а малко след 16 ч. наше време дефилира и българската делегация - редът на излизане бе по японската азбука.

Знаменосци бяха двукратната олимпийска шампионка в стрелбата Мария Гроздева и плувецът Йосиф Миладинов, който би могъл да й бъде син. Около половината от 42-ата ни спортисти взеха участие.

Макар и орязано откъм хореография и ефекти, шоуто си струваше. То показа богатата история и култура на Страната на изгряващото слънце, поклони се на жертвите на пандемията (имаше и минута мълчание)...

Но и символично даде надежда, че човечеството ще се справи с COVID-19, заради който форумът бе отложен през миналата година.

Не блести все още. Но все пак го има - до 8 август ще сме на спортна вълна.

А в един от най-вълнуващите моменти на церемонията над 1800 дрона образуваха земното кълбо над стадиона. Все пак Япония трябваше да покаже техническите си достижения.

Музикалният съпровод бе на безсмъртната песен Imagine на Джон Ленън. Пееха деца, а на видео бяха пуснати предварително записани световни звезди.

След някои шеги, препратки към историята, ефектни моменти и речи, олимпийският огън бе запален от тенисистката Наоми Осака. Без съмнение най-популярната японска спортистка в момента. Това стана малко преди 18 часа. Така програмата продължи четири часа. Бе доста дълга, но пък на моменти докосваща и завладяваща. 

Джил Байдън и Еманюел Макрон.
Принц Албер

Протест срещу провеждането на Игрите край стадиона.

 

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.