Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Бившата министърка на бюджета по времето на президента Никола Саркози - Валери Пекрес, обяви, че се кандидатира за президентка на Франция на изборите догодина, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Пекрес неотдавна беше преизбрана за управителка на региона Ил-дьо-Франс, обхващащ и френската столица. Тя е лидерка на движение "Свободни!", което е дясно.

"Не мога да търпя повече приказките вместо действията", подчертава тя.

Пекрес заяви, че издига кандидатурата си, за да върне гордостта на французите. 

"Трябва да скъсаме с 10 години на лоши избори, на половинчати мерки, на нерешителност и в крайна сметка на рухването на нашата държава", каза Пекрес. "През 2022 г. Франция трябва да предприеме едно ново начало", заяви тя и обеща, че през лятото ще обикаля страната и ще се среща с французите.

Пекрес е била в минало съветник за интернет на президента Жак Ширак. Избрана е за депутатка в парламента през 2002 г. Била е и министър на висшето образование.

Пекрес защитава принципите на една светска, екологична, либерална, феминистка и социална десница, която е в подкрепа на бизнеса и е твърда по политическите и административните въпроси.

Пекрес е израснала във Версай в семейство на интелуктуалци. На 15 години решава да учи руски и заминава за Ялта в комунистически младежки лагер.

После учи японски, който усъвършенства в Токио, където работи като продавачка. Пекрес обича киното и сериалите, Достоевски и Толстой. Занимава се с бокс и има три деца. Тя критикува сексизма в политиката, където ако един политик повиши тон, значи той е с характер, а ако една политичка го направи, то тя е възприемана като истеричка.

По данни на "Политико", ако президентските избори във Франция се проведат днес, Пекрес ще завърши на четвърто място с 14 процента подкрепа от избирателите. Първите две места са поделяни от държавния глава Еманюел Макрон и лидерката на крайнодесния "Национален фронт" Марин Льо Пен, които са поддържани от по 25 процента от гласоподавателите. Трети е управителят на О-дьо-Франс Ксавие Бертран със 17 процента.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.