Бившият шеф на ДАНС Димитър Георгиев вече е освободен, след като беше задържан за бракониерство - явно само с мярка по Закона за МВР до 24 часа.

Новината, че всички от 4-членната група са на свобода, съобщи Нова тв. Освободени са още собственикът на футболния клуб „Витоша” (Бистрица) Сергей Ташков, известен като „Бистришките тигри" и още един действащ служител на Държавната агенция "Национална сигурност", за когото пък Бойко Рашков каза, че е "колега" на Бойко Борисов във футболния клуб. С тях е бил и действащ служител на Югозападното държавно предприятие.

Прокуратурата още не можела да повдигне обвинения на нито един, защото трябвало да се направят една ветеринарна експертиза - дали дивото прасе е простреляно, и балистична - с чие оръжие е извършен отстрелът.

Според "24 часа" стрелецът, най-вероятно, е столичният бизнесмен Димитър А.

Според медията, която често е единомислена с тезите на прокуратурата, причината била, че прасето куцало. Ловджиите предположили, че е болно и може да зарази останалия дивеч, заради което извършили санитарен отстрел.

Не се коментира защо са били на нощен лов, което е напълно забранено.

Самият Георгиев коментира пред "Пик":

"Не съм гърмял изобщо, не знаех, че има прасе в другата кола. Просто дадохме храна на животните. Не съм даже видял кога е убито прасето. Как може мен да задържат отговорен за деяния на друг човек, който си призна."

Мъжете са били задържани във Второ районно в Благоевград. Иззети са 4 пушки, 2 заглушителя и 215 патрона.

А "Витоша" (Бистрица) разпространи съобщение до медиите:

Позиция на ФК "Витоша" (Бистрица)! 

Днес станахме свидетели на недопустима компроматна атака срещу Президента на ФК "ВИТОША" БИСТРИЦА Сергей Ташков.

В различни медии бе разгласена невярна информация, в която се представят данни, че същият е обвинен в бракониерство, което е абсолютна лъжа!

След като бе задържан неправомерно във 2-ро РПУ Благоевград още в обедните часове Сергей Ташков беше освободен, поради липса на доказателства срещу неверните твърдения, които бяха изнесени в медиите!

Заявяваме категоричната си позиция, с която възразяваме срещу фалшивите новини, целящи публичното дискредитиране на Президента и представляваната от него спортна организация!