“Никакви кюлчета няма да има повече, никакви чекмеджета. Хората наказаха на изборите притежателите на чекмеджета с кюлчета и пистолети”, заяви Мая Манолова от “Изправи се, БГ! Ние идваме”.

Нашата главна задача е да изпълним волята на обикновените хора да живят в справедлива, богата просперираща и правова държава, в която всеки човек да се чувства оценен, каза тя. 

“Призивът “Мутри вън!” вече не е достатъчен да изгоним мутрите от всекидневнието на българските граждани -  след десетилетия мутризация на ГЕРБ мутрите са добре окопани във всички власти, тепърва сблъсъците с тях ще предизвикват катаклизми и турбуленция в политическия живот. Имаме решимостта да осветим този процес”, каза Манолова.

Представителката на “Изправи се, БГ! Ние идваме” се обяви за промяна на законите, за да е невъзможна мутризация, независимо кой е на власт. "Нищо няма да ни спре да се върнем на площадите при първия знак, че в тази сграда се извършва подмяна на волята на хората", каза тя.

“Ние идваме, за да изгоним мутрите”, добави Мая Манолова. 

Според “Изправи се, БГ! Ние идваме” хората очакват обединение на партиите от протеста и модернизация на България след десетилетие на застой. 

“Не целим постове и парцелиране на властта. Отговорността и правото са на ИТН”, бе категорична Мая Манолова. 

“Изправи се, БГ! Ние идваме” предлагат работата на комисията по ревизията да продължи и в този парламент. 

Днес внасят искане за изслушване на министрите на правосъдието и на вътрешните работа за искането за отстраняване на главния прокурор. 

Предлагат и анкетна комисия за разследване на полицейското насилие и разследване на подслушванията, законопроект за преизчисляване на пенсиите, план за незабавна подкрепа за гражданите и бизнеса.