Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Ако мандатът стигне до тях, БСП ще правят кабинет с министри на Радев, стана ясно днес при откриването на НС.

“Ако първите два проучвателни мандата не успеят, ние ще предложим приоритети за управление, прозрачни разговори за тях и кабинет със служебни министри в него.”

Това обяви лидерката на БСП Корнелия Нинова в пленарната зала. 

Според нея приоритет на парламента ще е съставянето на стабилно правителство с ясен времеви хоризонт и национални надпартийни приоритети. 

В речта си Нинова нападна ГЕРБ и ИТН.

По отношение на ГЕРБ тя използва думата “изкореняване” - като допълнение на “изчегъртването” на ИТН, като така илюстрира как трябва да се разгради моделът на Борисов. 

“Трябва да преборим причината за модела - ГЕРБ заложиха корупцията в законите и така я превърнаха в ненаказуема - 8 млрд. лева бяха раздадени без обществени поръчки, защото приеха закон, който разрешава това да стане. Искаха да опростят на един олигарх 58 млн. лева задължения към държавата. Оттук трябва да започне изкореняването”, заяви Корнелия Нинова.

Тя се обяви за нов закон за КПКОНПИ, закриване на спецсъдилищата и спецпрокуратурите, отчетност на главния прокурор, преизчисляване на пенсиите, втората година на майчинството да се плаща с една минимална работна заплата месечно, само по един учебник по учебен предмет. 

По отношение на ИТН тя каза, че вече са системна партия и не следва да се обявяват за протестъри - имали са председател на НС, избирани са на втори поредни избори в парламента.

Корнелия Нинова припомни на депутатите, че са избрани с рекордно ниска избирателна активност, а това изисква диалог между държавници.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.