Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

България не може да си позволи да пилее повече историческо време, трябва да имаме кабинет с широка обществена и парламентарна подкрепа. 

Това заяви президентът Радев на влизане в сградата на Народното събрание. 

"Поздравявам депутатите и им пожелавам успех", каза държавният глава. 

Оценката ми за служебното правителство е положителна, то започна важни промени и се надявам вече редовен кабинет да продължи с оздравяването на държавността и модернизацията на страната, каза още Румен Радев преди първото пленарно заседание на новия парламент.

Според него голямата задача пред депутатите е възстановяването на парламентаризма, реален контрол на изпълнителната власт, съставяне на редовен кабинет. В момента, в който се конституира НС, ще стартирам конституционната процедура за консултации и даване на проучвателен мандат, каза президентът.

По отношение на втория редовен доклад на ЕК по новия хоризонтален Механизъм за върховенство на правото, президентът заяви:

Тревожните констатации и от страната, и от чужбина, трябва най-сетне да доведат до промени. 

Очаквам спецпрокуратурата да започне за борави с факти, добави още той.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.