Илиан Илиев-младши, син на настоящия треньор на "Черно море" и бивш футболист Илиан Илиев, вече е част от "Аполон" (Лимасол). Новината бе потвърдена от кипърския клуб.

Договорът е за четири години.

Илиан Илиев е роден през 1999 г. Той е юноша на "моряците". През 2017 г. замина за Португалия и прекара два сезона в юношеските отбори на "Академика" (Коимбра). Две години по-късно се завърна във Варна. Той започна да се утвърждава в "Черно море", а в през миналия шампионат стана водещ играч, което му помогна да стане национал.

Дебютира за А тима на България миналата пролет, като игра и в контролите преди Евро 2020 през юни.

Ето какво написа Илиев в инстаграм на сбогуване с "Черно море":

"Изминаха два прекрасни сезона в моя любим отбор. За това време преживях много щастливи моменти с този страхотен колектив и невероятен клуб. Ще запомня всеки един миг, който прекарахме заедно - на терена и извън него.

Искам да благодаря на целия отбор, на треньорите и ръководството за предоставената ми възможност да заиграя в този отбор и на феновете, които винаги бяха зад нас и ни подкрепяха. Успях да изпълня детската си мечта, да достигна до мъжкия отбор на Черно море. Желая Ви успехи и много късмет през новия сезон.

Само Черно море!"