"Лудогорец" отправи послание на ЦСКА-София седмица преди началото на шампионата - 4:0 за Суперкупата на стадион "Васил Левски". "Орлите" за рекордния пети път спечелиха трофея, но по-важното е, че разгромиха основния си конкурент за титлата, вземайки реванш за последните два мача от миналото първенство между двата опонента. 

Тимът от Разград доминираше изцяло, като можеше да спечели и по-убедително. Гол на шампионите не бе зачетен с ВАР, а друг не бе присъден - пак с ВАР.

Попаденията реализираха Алекс Сантана в 29-ата, Доминик Янков в 41-ата, Пиерос Сотириу в 49-ата и Мавис Чибота в 84-ата. Кирил Десподов записа и четирите асистенции - отново бурно освиркван от публиката на "червените", която имаше огромен превес на трибуните.

Това е единственото, което може да радва ЦСКА-София, но то бе напълно очаквано. Имаше липсващи контузени (или не напълно готови след травми) в състава на Любослав Пенев, но това трудно може да мине за оправдание.

Началните минути бяха равностойни и с атаки и към двете врати.

В 14-ата завърналият се в Разград Игор Пластун вкара с глава след центриране от корнер, но ВАР съдията алармира главния Ивайло Стоянов за възможно нарушение на защитника в атака и такова бе решението - правилно, тъй като имаше фаул.

В 29-ата Десподов даде отличен пас на Алекс Сантана, който заби с глава, наказвайки груба грешка в отбраната на "червените".

В 41-ата юношата на "орлите" Доминик Янков и Десподов влязоха в комбинация (практически двойно подаване) и младокът не остави шанс на Густаво Бусато - 2:0.

Малко след почивката едва не стана 3:0. Антон Недялков, друг бивш играч на ЦСКА-София, стреля след разбъркване, а Жеферсон изби на голлинията. Решението, пак след ВАР, бе, че гол няма. Това е положението - в родния футбол има видеоасистент, но няма технология за сигнализация на голлинията.

В 49-ата резултатът все пак стана 3:0, а грешник този път бе Густаво Бусато. Той излезе да посрещне топката, но ненужно я изби в Десподов, получи се рикошет и кълбото отиде в Пиерос Сотириу, който на празна врата покачи на 3:0.

Това обрече двубоя - той вече се доиграваше. В 84-ата резултатът стана 4:0, точен този път бе резервата Мавис Чибота. Тогава Десподов се разходи из безпомощната защита на "червените".

В добавеното време Георги Йомов (ЦСКА-София) получи втори жълт и червен картон. 

През следващата седмица и на двата отбора предстоят мачове в евротурнирите. А в нейния край стартира новият сезон в Първа лига. "Лудогорец" гостува в Пловдив на "Локомотив", а ЦСКА-София играе с ЦСКА 1948.