Българските отбори гледат с различно настроение на жребия за вторите предварителни кръгове на Шампионската лига и Лигата на конференциите, изтеглен по-рано днес.

"Лудогорец", който вчера научи, че на старта в шампионския турнир излиза срещу "Шахтьор" (Солигорск), ще играе с победителя от двойката "Шкендия" (Северна Македония) - "Мура" (Словения), стига да преодолее първенеца на Беларус.

Всичко това ще е през юли, като втората квалификация е на 20-21-и (на чужд терен) и 27 или 29-и в Разград.

През 2012 г. "Мура" сензационно елиминира ЦСКА след 0:0 и 1:1.

Ако "Лудогорец" отпадне от "Шахтьор", отива в ЛК, където ще го чака загубилият измежду "Фола Еш" (Люксембург) и "Линкълн Ред Импс" (Гибралтар).

ЦСКА-София не би трябвало да се затрудни с победителя от двойката "Струга" (Северна Македония) - "Лепая" (Латвия) във втората пресявка на Лигата на конференциите. "Червените" първо са домакини на 22 юли, а седмица по-късно гостуват.

"Локомотив" (Пловдив) се падна с четвъртия в чешкото първенство - "Словачко". И тук срещите са на 22 и 29 юли, като Локо гостува на реванша. Съперникът е дебютант в евротурнирите. Тук силите изглеждат изравнени.

Нашият дебютант "Арда" ще спори с опитния турнирен боец "Апоел" (Беер Шава) от Израел. На 22-и мачът е на българска земя, а седмица по-късно отборът от Кърджали връща визитата.