Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Бившата председателка на Народното събрание от ГЕРБ Цвета Караянчева по всяка вероятност отпада от 46-ото Народно събрание. Това показва предварителното и неофициално разпределение на мандатите в новия парламент по региони на база гласовете на партиите, обявени от ЦИК. Окончателните резултати се очакват по-късно днес, като крайният срок по закон за обявяването им е 15 юли. 

В ранния следобяд в сряда бившата председателка на парламента обяви в своя профил във фейсбук, че ГЕРБ е била подложена на невиждан тормоз.

"По време на изтеклата предизборна кампания нашите симпатизанти бяха жертва на политически тормоз, невиждан след 1989 година. Невинни хора бяха арестувани заради това, че имали плакати на ГЕРБ в колите си. Бяха разкарвани с белезници и държани в ареста без отправено обвинение. Искаха да ни прекършат. Не им се получи", коментира Караянчева. 

Караянчева традиционно бе водач на ГЕРБ в Кърджали. В областта, в която бе регистрирана една от най-ниските избирателни активности в страната, партията на Бойко Борисов е взела 8374 гласа и е загубила 2451 гласа в сравнение с изборите от 4 април. И въпреки че на 11 юли процентът подкрепа е 11 на сто, разпределението не й отрежда представител в парламента от Кърджали за първи път.

При изчисленията на мандатите по системата Хеър-Ниймайер, като се привнесат и гласовете от чужбина, въпросният мандат, оказва се, отива от ГЕРБ в "Има такъв народ". Въпреки че партията на Слави Трифонов в региона е получила 8,81% от бюлетините или 6389 гласа, показват резултатите.

На въпрос как ще коментира възможната липса на бившата председателка на Народното събрание в редиците си този път, лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви само:

"Ще я изберат следващия път".

Припомняме, че преди време изтекоха записи на глас, силно наподобяващ този на Борисов, в които гласът изрича по адрес на Караянчева сериозни обиди. Самата тя по време на предизборната кампания ва вота на 4 април попадна в неприятна ситуация, след като бе заснета на партийно събрание да изрича "ХодИ пеша, бе!" по адрес на всички, които крикитуват ГЕРБ, но за сметка на това се возели на метрото на Бойко Борисов. 

По този повод през април се оказа, че в столичния квартал "Лозенец" се е появил графит с лика на Караянчева и надпис "Ходи пеша", уловен от фоторепортер на телевизия "България он ер".

Кадър на "България он ер"

Неотдавна тя бе замесена в пореден скандал, след като служебният вътрешен министър Бойко Рашков заяви, че Караянчева лично е заплашвала новоназначения шеф на полицита в Кърджали да не разследва защо местният директор на Горското стопанство обещава дърва за който гласува за ГЕРБ.

Тя отвърна с думи за мракобесие и терор, като призова полицейския шеф да каже дали го е заплашвала.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.