Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Председателката на парламента Цвета Караянчева, която от известно време има поводи да бъде доста активно обсъждана, блесна в събота в Лом пред местния актив и симпатизанти на ГЕРБ с разпалена реч. В словото си тя не скри възмущението си от недоволните от правителството, които дръзват да ползват метрото и да пътуват по магистралите на Борисов, а същевременно критикуват властта.

"Някои си пътуват с хубавите коли по магистралите на Борисов и викат: "Ама те не стават". Ми що не ги направихте вие като не стават, бе? Що не ги направихте, а сега критикувате?

Метрото! Отиват, протестират срещу лошия Бойко, качват се на метрото и се прибират вкъщи. Ходи пеша, ходи пеша! Това е положението. И затова няма да подадем оставка. Защото сме отговорни по това, което правим", разпали се Караянчева.

След което продължи да разяснява защо ГЕРБ не смята да сдава властта.

Оставката била най-лесното, но и най-безотговорното решение. 

 „Виждам каква е кондицията на структурите, ГЕРБ е на 100% готова за избори. Но понякога трябва да взимаш и непопулярни решения в името на стабилността, дори и те да ти носят негатив“, допълни тя.

Според Караянчева от ГЕРБ не се притеснявали от служебен кабинет, въпреки че президентът показвал готовност за реваншизъм. 

„Няма от какво да се срамуваме и всичко, което сме направили – е видно за хората във всяко населено място. Но освен президентски реваншизъм – служебно правителство би означавало хаос и безвремие за България в една така или иначе крайно сложна ситуация за целия свят. Няма парламент, няма бюджет, няма нови инструменти в подкрепа на бизнеса и хората“, продължи шефката на парламента.

Тя направи разбор и на поведението на бившия си съпартиец и дясна ръка на Борисов - Цветан Цветанов:

"Всички в ГЕРБ сме силно учудени как един от най-големите критици на президента – Цветан Цветанов, от известно време е негов голям поддръжник, подкрепя евентуален служебен кабинет и протестите срещу правителството и твърди, че може да има изборни манипулации. Не прави чест на никого да говори лоши неща за доскорошните си колеги, които той лично е ръководил и подкрепял. Да хвърляш кал по мястото, откъдето си тръгнал – не е най-добрият старт на нов политически проект." 

Според Караянчева критиките на БСП, Радев и другите извънпарламентарни сили по адрес на изборните правила не били изненада.

„Те знаят, че ще загубят вота и отсега търсят начини да оправдаят неуспеха си. Машинно гласуване ще има, както и с хартиена бюлетина. Но не това ще реши изхода на вота. А това кой какво е направил, кой какво е оставил след себе си. Магистралите, пречиствателните станции, енергийната диверсификация, влизането в ERM II, модернизацията на армията. Логично е след всичко това премиерът Борисов да има много врагове. Много интереси бяха нарушени, но всичко в името на идните поколения“, заяви председателят на Народното събрание.

Твърденията за колаборация на ГЕРБ с ДПС били абсурдни.

„Попитайте хората в смесените райони кои партии участват в изборите там. Единствено ние и ДПС. И битката е жестока. Само ние можем да се опълчим. А партиите на жълтите павета хората там дори не са ги чували. За да бъдем и максимално обективни – нека да припомним кои партии аплодираха Радев в парламента преди няколко седмици и кои партии всяка сутрин не участват в регистрацията“, продължи разбора тя..

Коментари

Влади Кирилов's picture
Влади Кирилов
Нркадърник

фактът , че

Цветанов не са го подгонили НАП, НОИ, ДАНС и Прокуратура означава само едно - държи голям портфейл интересни факти за управляващите. На които не им оства нищо друго , освен да мрънкят и да се учудват. Но нищо повече.....
Бял Полуовес Вожд's picture
Бял Полуовес Вожд
Бял Полуовес Вожд

Да благодариш

на премиер за магистрали, метро и пр. е все едно да благодариш на банкомата, че ти е пуснал пари. Та нали това е работата за която се е цанил всеки един премиер - да се грижи за инфраструктурата, да я развива, да се грижи за боклуците, за опазването на природата, за благосъстоянието на хората, за ръста на икономиката, за привличане на чужди инвестиции и т.н.? Чули ли сте Иван Костов сам да се хвали, че е овладял пандемичната хиперинфлация само за един мандат? Или, че е възкресил напълно парализираната икономика? Или че е обезвредил стотици тонове пестициди? Или че е построил пътища и пречиствателни станции в условията на най-голямата криза? Явно Иван Костов е глупав защото наивно си мисли, че това му е основната работа на премиера, а не да реже лентички всеки ден. Все едно ежедневно вестниците да гърмят, че строителя Х, учителката У, или хлебопекаря Z, са били на работа днес.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.