Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Жегите продължават и в сряда и четвъртък следобед термометрите ще се колебаят между 33 и 38 градуса почти в цялата страна.

В Сандански може да стигне до 39 - 40 градуса.

Изключение са областите около Черноморието, където градусите ще са с два-три по-малко. За 25 области е в сила жълт код за опасно горещо време, предаде Нова тв.

По крайбрежието ще се усеща източен вятър. Морската вода е с температура около 25 градуса, морето е спокойно. В планините – слънчево и безоблачно. По високите части термометрите ще показват около 20-21 градуса, в ниските планински масиви – до 27 градуса.

От четвъртък следобед до неделя и в началото на следващата седмица в западните райони на страната ще има условия за следобедни летни валежи с гръмотевици. Жегата ще отстъпи към централните части на страната. По-отчетливо захлаждане с преминаване на студен фронт се очаква около вторник-сряда – със следобедни летни бури с гръмотевици и риск от градушки.

В следващите дни е изключително висок рискът от избухване на горски и полски пожари. Местата, където опасността е сравнително по-голяма, са западните и централните райони на Дунавската равнина, Кюстендилско, полетата на Хасковска област, и отделни райони по долината на река Струма.

На фона на горещото време всяка неразумна игра с огън на открито или след излет може да се окаже фатална, предупреждават експертите.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.