Сходна активност като на изборите през април отбелязват българите в Германия и на този вот. Отново най-много гласове са дадени за „Има такъв народ“ и „Демократична България“.

Все още не са преброени всички протоколи от изборите, проведени в Германия, но засега се очертава сходна висока активност като на изборите през април. Тогава гласуваха 33 500 българи. Също като през април гласовете на българите в Германия са дадени за две от протестните партии – „Има такъв народ“ и „Демократична България“. През пролетта „Демократична България“ бе водеща сред предпочитанията на българите, следвана от партията на Слави. Този път „Има такъв народ“ се очертава като водеща сред българите в Германия.

Вотът премина спокойно, този път нямаше опашки, тъй като в Германия бяха открити рекорден брой секции – 109. В част от тях се гласува и машинно. Изборният ден приключи в 20 часа без удължаване. Изборните комисии обаче чакаха часове наред – някои от тях дори цяла нощ, докато ЦИК успее да приеме протоколите им и да обяви изборния ден за приключен.