Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Висока активност има и този път на изборите в Германия. Опашки се извиха пред посолството ни в Берлин, както и пред генералното консулство в Мюнхен. Наплив от гласуващи има и в Нюрнберг. 

Този път българите в Германия могат да гласуват само на 40 адреса в страната – повечето са в дипломатически представителства. Няма информация за инциденти до този час. В Берлин в една от секциите двама от членовете на избирателната комисия са били тествани положително за COVID тази сутрин и се е наложило да се изчака смяната им. Гласуването продължава нормално.

Причината за по-малкото секции този път е отказът на германската държава да разреши третите поред избори тази година да се провеждат извън дипломатически представителства на България на територията на страната. Изключения се правят само в няколко случая и след съгласието на федералната република. Не са поставени условия обаче за броя на секциите на един адрес. Повече от една секция е разкрита в областите с най-голяма концентрация на българи, както и с оглед на досегашната активност на изборите.

През април българите можеха да гласуват в рекорден брой градове – 62. Заради пандемията, а и необходимият ресурс от страна на германската държава при осигуряване на избори, този път обаче има рестрикции. 

 

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.