"Демократична България" е първа политическа сила в София - коалицията получава общо 135 897 гласа в трите изборни района на столицата. Резултатът на ГЕРБ е 109 987 гласа и той й отрежда второто място при сумарните данни. "Има такъв народ" се нарежда трета с 95 423 получени бюлетини.

Това показват резултатите от парламентарните избори на 11 юли в столицата на база 100% обработени прокотоли от секционните избиратели комисии в 23, 24 и 25 многомандатен избирателен район.

Данните по районни сочат, че ДБ е едноличен победител в 2 от тях - 23 и 24 МИР, като в първия победата над ГЕРБ е с над 10% - 32 към 20 на сто. Във втория район или центъра на столицата разликата е 5 на сто в полза на демократичното обединение. ГЕРБ все пак запазва челната позиция в 25 МИР (районът на лидера Бойко Борисов, където по традиция е водач на листата, там е и родната му Банкя - б.р.). Гласовете оттам обаче не са достатъчни за победа в София.

Отново в 25 МИР "Има такъв народ" е втора сила - изпреварва ДБ с малко под 3 на сто от бюлетините, която остава трета.

БСП е твърдо четвърта сила в столицата, показват още данните от окончателно обработените изборни резултати от секционните избирателни комисии, като най-силният й район е 25-и, където взима 12,3% от гласовете. В другите два района вотът за левицата е 11 на сто. 

Традиционно ДПС в столицата на практика отсъства - бюлетините за движението са доста под 1% и в трите изборни района. 

Шестата парламентарна сила в бъдещото 46-о Народно събрание - обединението около Мая Манолова "Изправи се! Мутри вън" - е на пета позиция в София - с общо 27 092 гласа или над 5% в трите района.

Припомняме, че на мажоритарните кметски избори през 2019 г. Манолова стигна до балотаж срещу кметицата на ГЕРБ Йорданка Фандъкова и го загуби с минимална разлика.