Партията на Слави Трифонов остава и на тези избори най-предпочитаната политическа сила от младите гласоподаватели между 18 и 30 г. Това показват данните от екзитпола на "Алфа рисърч" по възраст.

На голяма дистанция, но втора е "Демократична България".

В групата 31-60 години се конкурират ГЕРБ и "Има такъв народ", а за поколенията над 60 години основен фаворит е БСП. Съществена подкрепа получава и ГЕРБ/СДС.

Анализът на вота по населено място показва, че профилът на "Демократична България" е симптоматично софийски. 37% от електората на политическата сила е формиран от София. Това показват данните от екзитпола на "Галъп интернешънъл" по демографския показател "населено място".

68% от електората на ДПС е в селата. ГЕРБ досега се смяташе за партия, която привлича гласове от разнообразни по вида си населени места, образование, възраст и т.н.

"Тази партия все повече стагнира около един определен електорат, т. е. по структура ГЕРБ в един момент все повече ще заприлича на БСП по някои признаци и ще има една предвидима величина", смятат от "Галъп".

При БСП има по-слабо представяне в София, по-силно представяне в по-малките населени места. Подобно е положението и при ДПС. Същото важи и за "Има такъв народ". Вотът на тази партия е силно изнесен към областните градове. 

За подкрепата на високообразованите в България практически спорят ГЕРБ, "Демократична България" и "Има такъв народ".

При хората със средно образование, които са и най-голяма част от избирателите, вотът е между ГЕРБ и "Има такъв народ", отчасти се намесва и БСП.

Подкрепата на избирателите с по-ниско образование преобладаващо е за ДСП и в по-малка степен за БСП.