"Днес беше един хубав ден за българската демокрация, защото това бяха най-честните избори досега. И не заради резултата на "Има такъв народ", а заради новите изборни правила, които ограничиха максимално купения вот, корпоративния вот и манипулациите с "мъртвите души".

Подкрепата, която получи "Има такъв народ", е изумителна. Искам да благодаря на всички, които гласувахте за нас. Наистина оценяваме вашето доверие.

Утре в 11 часа ще обявя какво ще направи "Има такъв народ".

Това обяви лидерът на "Има такъв народ", която по предварителни данни е победител в предсрочните парламентарни избори - Слави Трифонов във фейсбук.

Припомняме, че от партията преди изборите имаше заявки, че за да има правителство, партиите извън ГЕРБ, БСП и ДПС трябва да получат парламентарно мнозинство. Според данните към момента ИТН, "Демократична България" и "Изправи се! Мутри вън" нямат мнозинство от 121 депутати. 

Преди да станат ясни данните от паралелното преброяване от страната (без вота в чужбина), коментар направи и заместникът на Трифонов в партията Тошко Йорданов.

"Без да се правя на пророк, но като дойдат гласовете от чужбина, най-логично е "Има такъв народ" да е на първо място.

Втори за съжаление - ГЕРБ, трети - "Демократична България".

Това обяви зам.-председателят на партията на Станислав (Слави) Трифонов по партийната телевизия "7/8".

Коментар от лидера няма на този етап.

По думите на Йорданов предположението, че ИТН ще е първа политическа сила, се обосновавало на това, че от формацията знаели каква е тенденцията, имали и протоколи от вота зад граница.

На вота на 4 април партията на Трифонов събра най-много гласове от чужбина.