Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Папа Франциск излезе на балкона на болница "Джемели" за традиционната си неделна молитва - първата му публична поява, откакто преди седмица претърпя операция на дебелото черво, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Според Ватикана 84-годишният папа успешно се възстановява.

При появата си светият отец приветства с поотслабнал глас събралата се край болницата неголяма група вярващи.

По това време на деня в неделя той обикновено отправя молитвата си "Ангелус" във Ватикана от прозорец, който гледа към площад "Свети Петър".

От балкона на 10-ия етаж на болницата папата благодари сърдечно на хората за подкрепата в молитвите им.

Той каза, че постъпването му в болница му е дало възможност да осъзнае "колко важно е доброто медицинско обслужване и това то да е достъпно за всеки, както е в Италия и други страни".

Не бива по никакъв начин да губим нещо толкова ценно, подчерта Франциск и изрази признателността и подкрепата си за всички медици и здравния персонал в болниците, а събралите се му ръкопляскаха насърчително.

Папата претърпя операция заради дивертикулоза на дебелото черво - състояние, при което се формират торбовидни разширения в стената и то се стеснява. 

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.