Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Втората половина на 2023 г. е срокът, в който трябва да стартира серийно производство на българския електромобил e.GO.

Днес меморандум за това бе подписан между икономическия министър Кирил Петков и представители германския концерн с това име.

Бяха демонстрирани и три вариантана колата - бяла...

... синя...

и "мускулеста" червена с повишена проходимост.

Станаха ясни и детайли от интериора, за който производителят обещава да е много иновативен.

А това е по-луксозното изпълнение:

Както вече писахме, Любомир Станиславов - изпълнителен директор на българския клон, казва, че колата ще изминава 100 км с около левче, а общият й пробег без зареждане се изчислява на 200 - 240 км.

Вероятно един от базовите модели ще излезе на пазара през 2023 г. на цена около 20 000 евро.

"Софтуерът на компанията ще се прави от Bosch, която също е в България с български софтуерни специалисти. Така че говорим за най-високата добавена стойност, която е софтуера на един електромобил. Тя се прави в София - каза днес Кирил Петков.

Той добави, че сега е още по-голям шансът да привлечем още повече инвестиции от Bosch, след като един от техните клиенти е в Ловеч.

Коментари

И за тая кошница 40 000 лв?

Ама моля ви се бе!

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.