Основните щатски индекси се озоваха на червена територия в четвъртък заради притеснения за възстановяването на световната икономика от COVID-19. Загубите бяха отчетени, след  като Япония обяви извънредно положение в Токио за предстоящите Олимпийски игри, както и че няма да допусне никакви зрители по трибуните, а редица страни трябва да се справят със скок на случаите заради варианти на коронавируса, предава CNBC, цитирана от investor.

Бенчмаркът на сините чипове Dow Jones Industrial Average се понижи с 259,86 пункта и завърши деня на ниво от 34 421,93 пункта. Широкият измерител S&P 500 изгуби 0,86% от стойността си до ниво от 4320,82 пункта. Технологичният показател Nasdaq Composite отбеляза спад от 0,72% до равнище от 14 559,78 пункта. Както S&P 500, така и Nasdaq достигнаха рекорди в предходната сесия благодарение на ръста на технологичните акции.

Загубите бяха поведени от компании, които биха се възползвали от бързо възстановяване на икономиката от вируса. Книжата на Carnival, Norwegian Cruise Line и Royal Caribbean поевтиняха с над 1%. Цената на акциите на United Airlines и Delta Air Lines се понижи с близо 3%, а тази на Home Depot и Lowe’s отбеляза спад от 1,5%.

Книжата на производителите на чипове също поевтиняха заради притеснения за темпа на възстановяване на световната икономика. Цената на акциите на Micron, Qualcomm, Intel и Applied Materials се понижи с по над 1%, а книжата на Nvidia поевтиняха с 2,3%.

Технологичните акции също се озоваха на червена територия, като Microsoft, Apple, Facebook и Alphabet записаха спадове. Amazon не се вписа в тенденцията и отбеляза ръст от 0,9%.