Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

"България има основна роля в инициативата „Три морета“.

Това каза Цветан Цветанов, председател на ПП „Републиканци за България“, водач за 1-ви МИР Благоевград и за 4-ти МИР Велико Търново на листата на партията, в интервю за предаването „Това е България“ на Радио „Фокус“.

Той подчерта, че инициативата е стратегически ключова за подобряване на енергийната, цифровата и транспортната свързаност на страните от региона на Триморието и ще подпомогне кохезията в ЕС като засили икономическия растеж, инвестициите, сигурността и конкурентността на страните от Общността.

„Недостигът на инвестиции в инфраструктура на транспортна, енергийна и дигитална свързаност в региона нараства през годините и надхвърля 500 млрд. От тази гледна точка инициативата има пълна подкрепа на ЕС, като привлича все повече интереса и подкрепата на Германия и САЩ. С подобна свързаност и добавена стойност към кохезионната политика 12-те държави от Прибалтика, Адриатика и Черно море ще постигнат този политически консенсус и общ регионален дневен ред, който да бъде даден на Триморието и в държавите, които участват активно“, подчерта Цветан Цветанов.

Цветан Цветанов допълни, че като президентска платформа този формат се стреми да допринесе за по-ефективното сътрудничество между правителствата, бизнес средите и неправителствения сектор на страните за постигане на общ регионален дневен ред, повече свързаност и икономически растеж.

Основният механизъм за финансиране на приоритетните проекти за свързаност на „Три морета“ е фондът на инициативата, ръководен на пазарен принцип, който се стреми към по-широко застъпване на модела на публично-частното партньорство при финансирането на инфраструктурни проекти, обясни Цветанов. Той припомни, че България е неглижирала инициативата с финансово участие като солидарност допреди половин година.

Цветан Цветанов подчерта, че инициативата не е в противовес на Русия и Китай, а ще даде възможност за запълване на дефицита по отношение на свързаността – транспортна, дигитална и газова, за държавите от Триморието, които да достигнат развитието на Централна Европа.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.