Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Германската компания за производство на електромобили Next.E.Go е големият чужд инвеститор, който вероятно ще започне да работи у нас.

Новината бе потвърдена от служебният министър на икономиката Кирил Петков днес. 

Меморандумът между инвеститора и държавата все още не е подписан, това се очаква да стане в събота, а министърът отказваше да каже името на компанията. Днес обаче той бе принуден да го каже, защото информацията вече бе изтекла в медиите. 

Бъдещият завод, ако сделката бъде сключена, ще бъде в Ловеч и надеждите на министър и инвеститор са, че производството ще може да започне до година и половина след официалното влизане на Next.E.Go в България. При всички положения ще се бърза, защото, по думите на Петков, "конкуренцията на пазара на електромобили е голяма и който излезе първи, печели". 

Инвестицията е на стойност от 140 млн. евро и би трябвало да осигури работа на около 1000 души. Според информация на сайта economic.bg. компанията ще бъде позиционирана в завод "Балкан" в Ловеч, който е собственост на братя Домусчиеви. 

Петков коментира и днешното твърдение на бившия премиер Бойко Борисов и неговия икономически министър Лъчезар Борисов, които заявиха, че именно те са инициирали инвестицията. 

"Абсолютни глупости", бе краткият му коментар. 

Next.E.Go започва като технологичен старт-ъп в сектора на електромобилите, като целта на компанията е да създава малки, удобни градски автомобили за потребители с по-скромни доходи, отколкото предполагат закупуването на висок клас такива коли - като Tesla например. 

В Германия колите се продават за малко над 20 000 евро, но са субсидирани от държавата и цената им пада до около 15-17 000 евро. 

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.