Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Метълът със сигурност няма да умре. Или, по-точно казано - ако и да умре, едва ли ще е от глад.

Макар безплатният даунлоуд и разпространение да удариха по джоба рокзвездите, то новите технологии им дават поле за попрвавяне на щетите. Поне отчасти.

Например вечно киселият Дейв Мъстейн от "Мегадет" обяви, че вече е част от платформата Cameo. Тя е измислена с цел да си поръчате индивидуално платено съобщение от световна звезда.

В случая "МегаДейв" може да каже на ваш близък всичко срещу съвсем приличните 150 долара. Ясно е, че цените се определят от самата знаменитост, а част от приходите отиват за благотворителност.

При различните хора - от съвсем неизвестни до такива на гребена на вълната, цените са 1 до 2500 долара.

“Здравейте, аз съм Дейв Мъстейн и искам да ви поканя да купите персонализиран поздрав от Cameo за вас и вашите приятели. В него мога да кажа всичко – "честит рожден ден", "честита годишнина", "честита Коледа", "честита Ханука", без значение. Но искам да допълня още, че ако купите поздрав от Cameo, част от приходите ще отидат за благотворителни организации, които аз лично подкрепям“, казва експлозивният китарист, вокал и композитор.

Справка пказва, че ако отново актуалният Дий Снайдер може да ви поздрави с персонализирано видео за $ 250, то дядо ви Алис Купър би го направил за три стотака, а рапърът Ейкън ще ви таксува цели  $550. Затова пък Гари Холт от "Слеър" взима 25 долара - може би защото е сравинтелно "неоригинален" член на траш легендите.

Платформата Cameo е създадена през 2017 г. в Чикаго. Според информацията в нея членуват вече повече от 40 000 знаменитости – музиканти, актьори, стриймъри, инфлуенсъри и дори златни олимпийски медалисти. Всички те предлагат персонализирани послания за хората. Най-честите такива са за рожден ден, но има и по-различни. Например послание за човек, който смята да напусне работата си или съобщение до потенциален кандидат за бал в гимназията, пише zrockradio.bg.

През 2020 година, когато пандемията върлуваше в световен мащаб, компанията записа повече съобщения, отколкото за целия си период на съществуване досега. Съответно над 1 милион долара бяха преведени на различни благотворителни организации.

А специално за някои от звездите, които изредихме по-горе, най-очаквано е поръчката да почва със:

"Скъпа бабо,..."

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.