Тази вечер се играят първите четвъртфинали на Евро 2020. От 19 часа тимовете на Швейцария и Испания излизат един срещу друг в Санкт Петербург, а от 22 ч. е може би най-интригуващият двубой от тази фаза: Белгия - Италия в Мюнхен.

Първата полуфинална двойка ще бъде формирана от тези 1/4-финали.

Въпреки протестите в страни като Германия и Италия и във висши институции на ЕС, УЕФА запази домакинствата на Санкт Петербург и Лондон (поне засега!) във втората фаза. Аргументите в Брюксел са за многото случаи на COVID-19 в двете страни и че запалянковците не спазват мерки.

Това ще е последният двубой на ст. "Крестовски" на Евро 2020.

Швейцария едва излезе от групата, но изхвърли световния шампион Франция в един от мачовете на шампионата. Може ли да катурне още един фаворит?

Удар за тима на Владимир Петкович е липсата на капитана Гранит Джака, който няма да играе заради натрупани жълти картони.

Луис Енрике няма такива грижи. Единствената е на кои футболисти да заложи този път - ясно е, че разполага с богат избор. Испания постави рекорд, като вкара по пет гола в два поредни мача. Но срещу Хърватия изживя и тежки моменти.

Белгия и Италия не искаха да се срещат толкова рано в турнира, но това отреди схемата. 

"Адзурите" прескочиха групата без проблем, но срещу Австрия не им бе леко, а имаха и късмет - в две ситуации за техния съперник ВАР отчете засади от по няколко сантиметра. Роберто Манчини експериментира със състава тогава, но се предполага, че сега няма да щади футболистите, които показват най-добра форма.

Роберто Мартинес има проблеми - заради контузии отпадат Кевин де Бройне и Еден Азар. Първият трудно може да бъде заменен, а отсъствието му сериозно отслабва състава. Целият минал сезон на Де Бройне бе белязан от травми.