Единсон Кавани подписа нов едногодишен договор с "Манчестър Юнайтед", който ще го задържи на "Олд Трафорд" до юни 2022 г. Клубът потвърди с официална информация, изявления и снимки.

Така мениджърът Оле Солскяр изпълни една от целите си.

Кавани (34 г.) се присъедини към "червените дяволи" със свободен трансфер през миналата есен. Той реализира 15 гола във всички турнири, като формата му напоследък е забележителна. Трябва да се има предвид, че ветеранът имаше трудна адаптация, в началото влизаше като резерва, а през зимата бе наказан за три мача от Футболната асоциация заради използване на думата "негрито" в социална мрежа.

Всичко това и фактът, че семейството му живее в Уругвай, лансираха спекулации, че Еди няма да иска да продължи в Англия, а ще се завърне в Латинска Америка. Той имаше оферта от "Бока Хуниорс" и не криеше, че желае да изпълни детска мечта.

#Cavani2022 Edi Cavani is going nowhere!

Публикувахте от Manchester United в Понеделник, 10 май 2021 г.

Доброто представяне на "Юнайтед" напоследък обаче, както и големите усилия на Солскяр да го задържи, явно са накарали тарана да премисли.

В информацията от "Олд Трафорд" Кавани заявява, че по време на сезона е развил "привързаност" към клуба и всичко, което той представлява. Чувства се добре със съотборниците си и е благодарен на мениджъра, който е повярвал в него от първия момент.

Същевременно е поласкан от начина, по който феновете са му показали, че искат да остане. Няма търпение да играе пред публика на "Олд Трафорд", тъй като досега не е имал този шанс.

Както и Солскяр често отбелязва, Кавани е важен за "Юнайтед" и заради начина по който учи Маркъс Рашфорд и Мейсън Гринууд. И те самите не го крият. Във фенски форуми запалянковци на отбора пък пишат, че може би е дошъл краят на "проклятието на №7".

Това е номерът на Кавани, но неколцина негови предшественици не успяха с него, а той е най-емблематичният в клубната история.

"Седмици" са били Джордж Бест, Брайън Робсън, Ерик Кантона, Дейвид Бекъм, Кристиано Роналдо... Но и провалени в "Юнайтед" играчи като Мемфис Депай, Анхел ди Мария и Алексис Санчес. Последният успешен с №7, преди Кавани, беше Роналдо.