Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

През септември може да се очаква Словения да даде предложение за решаване на спора между България и Република Северна Македония (РСМ), което да получи обща подкрепа.

Това заяви постоянният представител на Любляна в ЕС Изток Ярц, цитиран от БТА. На 1 юли страната му поема от Португалия ротационното председателство на Съвета на ЕС.

Предложението на Лисабон за изход от спора дава добра основа за постигане на решение, изтъкна дипломатът.

Той заяви, че Словения ще продължи усилията за начало на преговорите за присъединяване с РСМ и Албания до края на годината. Посланик Ярц се надява дотогава в България да има редовно правителство, което да бъде съставено след изборите на 11 юли.

Политическите разговори в Съвета на ЕС ще определят дали е възможно да се говори за разширяване на Шенген с България, Румъния и Хърватия, допълни словенският постоянен представител. Такава препоръка наскоро за пореден път отправи Европейската комисия.

Засега председателството не знае дали в Съвета до края на годината отново ще бъде обсъждан въпросът със задействането на член 7 от договора за ЕС срещу Полша и Унгария.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.