Мъж е задържан с прокурорска мярка за 72 часа, след като е наръгал 17-годишна ученичка в Бургас.

Това съобщава окръжна прокуратура, без да се посочват имена.

Според държавното обвинение И. К. е направил опит за умишлено убийство, "останал недовършен поради независещи от И.К. причини"(при този случай присъдата може да е равностойно или дори по-голяма от някои реализирани убийства, б.р.). На пострадалата е оказана бърза медицинска помощ.

Според местния "Флагман" се касае за Иван Кокинов-Кокито, който "е с тежко криминално досие, с престъпления в различни области. Списъкът с неговите прояви започва от 2018 г., когато е хванат с наркотици. Само година по-късно криминогенът се забърква в документни престъпления и кражби".

От разпространените снимки се вижда, че е типичен "батка" с мускули, който се е самопубликувал гол до кръста.

Той е нападнал 17-годишната дъщеря на лекарка и финансист, като мотиви засега не са неизвестни. Въпреки, че медиите съобщават за повече прорезни и прободни рани, прокуратурата уточнява, че те са две - в шията и тялото на пострадалата.

Тя е оцеляла, само защото й е оказана квалифицирана медицинска помощ.

Ето и пълния текст на прокурорското съобщение:

Окръжна прокуратура-Бургас задържа за срок до 72 часа И.К. Той е обвинен за това, че направил опит умишлено да умъртви 17-годишно момиче, като опитът е останал недовършен поради независещи от И.К. причини. Престъплението е осъществено на 27.06.2021 г. в гр. Бургас, на ул. „Транспортна“ в близост до отбивката за Гробищен парк. То е квалифицирано по чл. 115, вр. чл. 18, ал. 1 от НК.

По време на разследването е установено, че опитът е извършен с нож, с който са нанесени прорезна и прободни рани в шията и тялото на пострадалата. Престъплението е останало недовършено, тъй като на пострадалата е оказана квалифицирана медицинска помощ.

Предстои Окръжна прокуратура-Бургас да внесе в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия.