Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Американският производител на електромобили "Тесла" (Tesla ) ще обнови софтуера на над 285 000 автомобила на китайския пазар след проверка, показала че функцията на автопилот може да предизвика катастрофи, съобщи китайското правителство, цитирано от Франс прес, информира БТА.

"Тесла" уточни, че проблемът се отнася за някои коли Модел 3 (Model 3) и Модел Уай (Model Y), внесени или произведени в Китай. Компанията ще се свърже със собствениците им и ще подмени безплатно софтуера с нова версия чрез дистанционно обновяване, уточнява Ройтерс.

Това е поредният проблем за големия производител на електромобили, известен с асистента си за полуавтономно шофиране Автопилот (Autopilot). Системата е критикувана от 2016 година, а сега е обект на разследване на китайските власти заради няколко смъртоносни катастрофи през последните месеци.

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.