ЦСКА-София представи нов генерален спонсор, логото на който вече стои на екипите на отбора - букмейкърската и гейминг компания Winbet.

Договорът е само за реклама - за пет години, и не предполага влизане на фирмата в управлението на клуба, каквито спекулации имаше в последните седмици. Опроверга ги Десислава Колева-Иванова, маркетинг мениджър на Winbet. 

Winbet е партньор на ЦСКА-София още от 2016 г. Споразумението предвижда бонуси за отбора при определени постижения.

Финансови параметри не бяха разкрити. Компанията заменя A1 като основен спонсор на "червените".

Любопитно е, че един от акционерите на клуба - Христо Стоичков, е рекламно лице на Winbet, като напоследък кампаниите с него са доста засилени и покрай Евро 2020. Това са два различни договора, обясни Десислава Колева-Иванова.

На представянето присъстваха също старши треньорът Любослав Пенев и изпълнителният директор Пламен Марков. Те бяха питани за вчерашната визита на Димитър Бербатов на стадион "Българска армия". Кандидатът за президент на БФС реши да проведе там предизборна среща със столични клубове.

Марков присъства, като уточни, че е направил това в лично качество. Той заяви, че отдавна е започнал да критикува Борислав Михайлов и неговото управление и че българският футбол се нуждае от промяна, друг е въпросът каква точно може да е тя.

Пенев отклони въпросите за изявата на Бербатов.

Winbet е спонсор също на волейболния ЦСКА, както и на футболния клубове, сред които пловдивските "Локомотив" и "Ботев", "Царско село", "Етър", "Литекс" и т.н.