Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен обяви, че институцията е дала зелена светлина на плана на Италия на стойност 191,5 млрд. евро за възстановяване от кризата, причинена от коронавирусната пандемия.

Италия представи своя план в края на април и заяви, че очаква да получи първата вноска от 25 милиарда евро от фонда на ЕС до края на юли.

"Следващо поколение ЕС" е най-големия в историята пакет за възстановяване. Италия ще получи най-голям дял от този финансов инструмент. Ние влагаме силата на нашия Европейски съюз в услуга на възстановяването на Италия", написа Фон дер Лайен в Тиутр след срещата си с италианския премиер Марио Драги, цитиран от БНР. 

"Това е зората на рестартирането на италианската икономика", каза Драги на пресконференция с председателя на Комисията във филмовото студи в "Чинечита̀" (Cinecitta) в Рим, съобщава Ройтерс.

По време на изказването си пък Урсула фон дер Лайен се пошегува колко добре се справя Италия на Европейското първенство по футбол (Евро 2020) и говори за важността на индустрията на изкуствата, която е толкова силно засегната от ограниченията, причинени от пандемията на коронавируса.

"Ваксинационната кампания напредва, както и "скуадра адзура" на Евро 2020, като цялата страна и икономиките се отварят отново“, каза тя.

"Много се радвам, че мога да споделя този момент с вас и ви благодаря много, че ме доведохте тук в "Чинечита̀", посочи Фон дер Лайен.

Италия наскоро получи още един набор от средства от единния блока чрез европейската програма "Подкрепа при извънредни ситуации за намаляване на рисковете от безработица" (SURE), която ЕС създаде, за да се справи с внезапното увеличение на публичните разходи за запазване на заетостта след пандемията от коронавирус.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.