Австрия победи Украйна с 1:0 и се класира на осминафиналите на Европейското, където ще играе срещу Италия. В другия мач от група C Нидерландия разби Северна Македония с 3:0.

Този мач бе без значение за крайното класиране, но се превърна в събитие, тъй като бе последен на звездата Горан Пандев за националния му отбор.

Украинците ще чакат развръзката в другите групи - по регламент за елиминациите се класират четири от шестте тима, заели третите места. Нидерландия също очаква да научи опонента си - това ще е един от отборите на третите позиции.

Украйна - Австрия 0:1

Двата тима започнаха много динамично срещата помежду си - решителна за второто място. След няколко положения в 21-ата минута Австрия поведе.  Алаба центрира от ъглов удар и Баумгартнер засече в мрежата.

На няколко пъти украинците бяха близо до изравняването, но то бе предотвратено от блестящи вратарски намеси или пък от недостатъчно класа и шанс в нападение. Украинците нападаха, но австрийците също имаха възможности да увеличат резултата в своя полза, организирайки опасни контраатаки.

Северна Македония - Нидерландия 0:3

Те заложиха на открит футбол, тъй като мачът бе без значение. "Лалетата" се класираха след победи в първите си два мача, а дебютантът на голямо първенство Северна Македония загуби шансове след загуби.

Мемфис Депай откри резултата в 24-ата минута, а в началото на второто полувреме асистира за попадението на Жоржиньо Вайналдум. Капитанът на “оранжевите” се разписа още веднъж в 58-ата. Северна Македония също имаше своите шансове, но не успя да се възползва.

Най-вълнуващият момент в мача бе в 69-ата минута, когато капитанът и голяма звезда на Северна Македония Горан Пандев бе сменен и получи аплодисментите на целия стадион, който скандираше името му. Той бе изпратен към скамейката и от играчите на двата отбора, който показаха уважението си към него в последния му мач за националния отбор.

Съиграчите на Пандев образуваха шпалир при излизането му от терена.

Преди началото на двубоя капитанът на Нидерландия Жоржиньо Вайналдум подари на Горан Пандев екип на "лалетата" с номер 122. Това е броят на мачове за националния отбор на Пандев.