Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Германската полиция арестува руски учен, работещ в немски университет, като го обвини в шпионаж за Москва.

29-годишният Илнур Н. e задържан още в петък и вече е разпитан от съда. Оставен е в предварителния арест. Илнур Н. Е бил сътрудник на професори в университета в Аугсбург, съобщава „Дойче веле“.

Германските прокурори смятат, че задържаният със сигурност "е работил за руска тайна служба от началото на октомври 2020 г.".

Илнур Н. се е срещал поне три пъти с руски разузнавачи между октомври 2020 г. и юни 2021 г. Той е признал, че е предавал информация от домейна на университета.

Срещу услугата е получил заплащане. Германските власти са претърсили дома и работното му място. 

 


 

Ключови думи

Коментари

Дай да се изясним

Кой е руски шпионин, баба Меркел, която налива газови милиарди за каузата на Путин или някакъв шматарок от домейна на университета.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.