Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Германия започва разследване на концерна „Епъл“ по подозрения в нарушаване на правилата за конкуренция. Според германските власти „Епъл“ е създал собствен затворен кръг около продуктите си iPhone и операционната система iOS, който изключва конкуренти от възможност за участие в пазара.

През януари Германия реформира закона си, борещ се с ограничаването на конкурентноспособността и това дава възможност за подобно разследване. Германия вече проверява по същата причина "Фейсбук", "Амазон" и "Гугъл".

„Радваме се да влезем в диалог с германските власти и сме отворени за всякакви дискусии“, коментират от компанията.

„Горди сме, че с нашите продукти работим за въвеждането на нови технологии, иновации и създадохме над 250 000 работни места в Германия“, допълват от „Епъл“.

Германската служба за борба с картелите обаче смята, че „Епъл“ използва непозволени практики, за да изтласква от пазара свои конкуренти, особено в пазара на услуги като стриймване на музика, видео клипове и чатовете.

Онлайн магазините на „Епъл“ вече се разследват и от Европейската комисия. Освен магазините Германия обаче ще разследва и до каква степен са законови апликациите на „Епъл“, които проследяват дейността на потребителите им и записват данните им.

"Фейсбук", "Гугъл" и "Амазон" също са наблюдавани. "Гугъл" най-вече заради търсачката си, браузъра хром, картите и операционната система "Андроид".

"Амазон" е заподозрян, че изтласква от онлайн пазара конкурентите си, като копира техни продукти. "Фейсбук" пък трябва да отговаря на въпроси за продукта си "Окулус", който използва данни на фейсбук потребители. "Окулус" разработва виртуална реалност, при която със специални очила клиентът може да се потопи в триизмерен виртуален свят.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.