Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Премиерът на Унгария Виктор Орбан призова вчера за ограничаване на пълномощията на Европейския парламент, предаде ДПА, цитирана от БТА.

По думите му парламентите на 27-те страни членки на ЕС трябва да разполагат с правото да прекратяват законодателни процеси в европарламента, ако преценят, че те нарушават националните компетенции.

„Парламентът на ЕС е доказал, че е задънена улица, що се отнася до критериите за европейска демокрация“, каза Орбан в реч в Будапеща.

Речта беше по повод Деня на независимостта на Унгария, с който унгарците чества изтеглянето на последния съветски войник от страната на 19 юни 1991 г.

Председателят на Европейския парламент Давид Сасоли незабавно реагира на изявлението на унгарския консервативен премиер.

„Само този, който не харесва демокрацията, мисли за разпускане на парламенти“, написа италианецът в туитър.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.