Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Унгарският премиер националист Виктор Орбан потвърди днес, че ще свика референдум по въпроса за планираното изграждане в столицата Будапеща на кампус на китайския университет "Фудан", предизвикало протести през уикенда, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Орбан, който догодина ще се изправи на избори, отложи засега плановете за китайско университетско градче. Според анализатори този ход цели да успокои политическото напрежение и да изпусне парата на кампанията на опозицията срещу спорния проект, отбелязва Ройтерс.

Унгарският премиер обяви също днес намерение да повиши минималната заплата и потвърди плановете за големи данъчни облекчения за семействата догодина. Така той на практика откри предизборната си кампания за вота догодина, който се очертава оспорван за първи път от едно десетилетие, отбелязва още Ройтерс.

Десният националист спечели три поредни внушителни победи на избори от 2010 г., когато за първи път стана премиер. Опозиционните политически сили обаче за първи път се обединиха срещу неговата партия ФИДЕС и взети заедно се изравниха с нея по популярност в социологическите проучвания.

Вчера унгарският премиер представи план, по който на семействата с деца ще бъдат върнати платени данъци в размер на общо 550 милиарда форинта (1,9 милиарда долара) в началото на следващата година, ако през тази икономическият растеж достигне най-малко 5,5 процента. По-рано Орбан обяви, че хората под 25-годишна възраст от догодина няма плащат личен подоходен данък.

Днес унгарският премиер каза, че правителството ще проведе национални консултации за рестартиране на икономиката след пандемията от коронавируса.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.