Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Рекордна жега отбелязват повечето провинции в Германия, след като температурите надхвърлиха 37 градуса. Германската метеорологична служба предупреди за опасност от горски пожари, а повечето училища разпуснаха децата.

В страната нахлува въздух от субтропика и това е причината за рекордните температури.

Необичайните горищини ще бъдат последвани от силни бури, предупреждават още метеоролозите. В събота се очакват градушки и силни ветрове. 

Опасността от горски пожари също е много висока, повечето региони в германия са в код „червено“.  Най-голяма опасност има в североизточната част на страната, където заради предишни сухи години горният слой на почвата е силно изсъхнал и горите още не са се възстановили въпреки влажната пролет. 

Големи струпвания от хора има около водоемите, където германците търсят прохлада. Спасителните служби предупреждават от опасност от удавяне и препоръчват плажуване само в охраняеми зони.

Трима души са се удавили през последното денонощие, съобщават още властите.

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.