Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

До 100 000 лева подкрепа с оборотен капитал могат да получат малките и средните компании по схемата на Националната агенция за приходите във връзка с пораженията от Covid епидемията. От приходната агенция припомнят, че остават 5 работни дни за кандидатстване за финансиране по третата последна фаза на програмата.

Директорката на приходната агенция Милена Кръстанова припомни, че подпомагането на едно предприятие е до 100 000 лева и призова компаните да не подават заявления в последния момент, тъй като няма възможност сроковете да бъдат удължавани.

Крайният срок е 22 юни, 16:30 часа.

Компаниите могат да получат до 10 или 20% от оборота си за предходен период като безвъзмездна подкрепа, припомнят от приходната агенция.

Третата фаза от програмата се отнася за бизнеси, чиято дейност е засегната от заповедите на здравния министър за ограничителни мерки 22 до 31 март 2021 г. или до различни дати през април 2021.

Общо 55 милиона лева ще бъдат насочени към малкия и среден бизнес.

По първите две фази към компаниите бяха насочени 120 милиона лева.

Подробности по кандидатстването може да бъдат открити на сайта на приходната агенция, припомнят от БНР. 

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.