Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Националната агенция за приходите (НАП) е събрала над 4 милиона лева просрочени задължения за 7 дни. С това се похвари самата агенция днес. От институцията твърдят, че успехът в събираемостта се дължи на ангажирането на териториалните директори и организирането на спешни персонални срещи с най-големите длъжници. Това е довело до бързи положителни резултати при събирането на публични дългове.

Директорите на приходната агенция по места са разговаряли лично с 95 лица в рамките на седмица, като в „партньорски дух“ са били обсъдени възможностите за плащане, включително на части. Близо 50% от длъжниците са направили плащане непосредствено след срещата. Част от лицата са поели ангажимент до края на юни да погасят задължения на обща стойност над 9 милиона лева, а други - че ще заплатят дълговете си в рамките на годината. Срещите с лица със закъснели плащания към бюджета продължават.

Още при обявяването на екипа си финансовият министър в служебния кабинет Асен Василев постави пред НАП задача да започне да събира просрочени задължения от големите фирми. Започна проверка и на компании с големи касови наличности. Агенцията обяви на сайта си и списък с големите длъжници към фиска, както и с отписаните вземания. Данните са, че просрочените задължения към фиска са в размер на 9.9 млрд. лв., като най-големите 100 фирми длъжници не са превели навреме данъци и осигуровки за 2 млрд. лв. 

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.