Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Съветът на ЕС прие решение за разширяване на списъка с държави, за чиито граждани отпадат наложените заради COVID-19 ограничения за пътуване по несъществени поводи.

В този списък влизат САЩ, а също така Албания, Австралия, Израел, Япония, Ливан, Нова Зеландия, Република Северна Македония (РСМ), Руанда, Сърбия, Сингапур, Южна Корея, Тайланд и САЩ. Списъкът ще бъде преразглеждан на две седмици и е препоръчителен.

В него е и Китай, но ЕС ще приложи мерките към него само при условия на реципрочност. Тези условия обаче не важат за специалните административни китайски райони Хонконг и Макао. Ограниченията срещу тях ще бъдат вдигани постепенно. Същата мярка ще бъде приложена и спрямо Тайван, тъй като има държави, които го признават, макар те да са извън ЕС.

Жителите на Андора, Монако, Сан Марино и Ватикана трябва да бъдат смятани за граждани на ЕС по силата на препоръката. Тя важи и за членките на Шенгенското споразумение, които обаче не са в Съюза – Исландия, Норвегия, Швейцария и Лихтенщайн.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.