Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

"Каймак" е името на най-новия, седми игрален дългометражен филм на режисьора Милчо Манчевски. Става дума за съвременна черна комедия или щастлива комедия за две семейства, които са прилични в началото и щастливи в края на филма. Той представлява безмилостна критика на лицемерието и еснафщината.

Според Манчевски филмът е безобразна комедия, което има за цел да създаде смесени или комплексни чувства у зрителите, предаде специално на БТА агенция МИА.

"Почти две години упорито работехме по сценария, по финансирането на филма, подготвянето му и тепърва ни чака много работа, да се заснеме и да се пласира, но това е много сладка и приятна работа, не защото правим хубаво изкуство, а защото аз имам тази чест и радост да работя с група хора, които са не само талантливи професионалисти, а са и добри хора", заяви Милчо Манчевски.

Той добави, че името на филма само е дошло поради това, че на екрана често се появява каймак, а и поради символиката му на нещо най-хубаво.

Филмът е европейска копродукция, подкрепяна от Агенцията за филми на Република Северна Македония, както и от филмовите фондове на Дания, Нидерландия, Хърватия и България.

Датски копродуцент е Мета Луис Фолдагер Сьоренсен, нидерландски копродуценти са Изабела Депевенг и Елс Вандерворст, хърватски копродуцент е Синиша Юричич, а български - Иван Дойков. Изпълнителен продуцент е Иън Прайор. Македонски продуцент на филма е Банана филм с продуцент Яне Нортошев.

"Този филм, освен че смятам, че е много хубав проект, е проект, който има много приятели както у нас, така и в цяла Еврорпа и сме на сигурен път да направим нещо прекрасно", каза Нортошев.

Екипът изтъкна, че е особено горд, че в тежка година на пандемия тъкмо този филм получи подкрепа и от европейския фонд Евроимаж, което според тях е огромно потвърждение за стойността на проекта.
Според финансовата конструкция на филма държавата участва с 48 процента, а 52 на сто от средствата идват от чужбина.

Главни партньори на филма са компанията "Алкалоид", НЛБ Банка и Виза, и партньорите са компаниите Окта, Тиквеш, Витаминка и Лимак.

Коментари

Who the fuck is Манчевски? A Нортошев?

Ха-ха-ха-ха! Нямате ли нещо за насилието над жени, нещо за гейпарада, та изпаднахте до някакви македонски утепляци.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.