Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

ЕС съгласува днес допълнителни санкции срещу Беларус, предаде БТА.

Това съобщиха дипломатически източник в Брюксел, цитиран от Ройтерс.

Мерките са в отговор на принудителното приземяване на 23 май на пътнически самолет на „Райънеър“ в Минск и ареста на пътувалия с него журналист Роман Протасевич. Те са одобрени от посланиците на страните членки и трябва да бъдат приети от външните министри на срещата им на 22 юни.

Санкциите са срещу 7 физически лица, свързани с беларуския авиационен сектор, каза цитираният дипломат.

Той допълни, че посланиците са подписали четвърти пакет със забрана за пътуване и замразяване на активите, който ще включва над 70 физически лица. Той е в отговор на миналогодишните президентски избори в Беларус, чиито резултати Западът не признава. Тези мерки бяха подготвени още преди инцидента с приземения самолет.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.