Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Педро Кастильо, кандидат на крайнолявата партия "Свободно Перу", надделява във втория тур на президентските избори в Перу. Това сочат данните при преброени 100 процента от гласовете, съобщи перуанската централна избирателна комисия в Туитър, предаде ТАСС.

Кастильо получава подкрепата на 50,125 процента от избирателите, докато за опонентката му Кейко Фухимори са гласували 49,875 процента.

Той обаче може да се сблъска с юридически действия от страна на Фухимори, която го обвини в измами и поиска анулиране на някои от гласовете.

Дясната кандидатка Кейко Фухимори говори пред привърженици в столицата Лима. Тя каза, че ще оспорва правно резултатите от изборите. Снимка АП / БТА

Бързият възход на 51-годишния учител разтърси политическия и бизнес елит на Перу и може да има значителни последици за ключовата минна промишленост във втория най-голям производител на мед в света. Кастильо планира голямо увеличение на данъците за сектора.

Според наблюдатели на изборите властите могат да се нуждаят от дни или дори седмици, за да разрешат юридическите въпроси и да обявят победител, допълва Ройтерс, цитирана от БТА.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.