За мъж, който е в много тежко състояние с множество фрактури в "Пирогов" след побой с чукове, съобщава днес Нова тв.

Според жената на пребития Димитър Ивайлов (46 г.) той е оцелял по чудо, след като е бил нападнат от двама маскирани мъже на кръстовището на софийските бул. "Инж. Иван Иванов" и "Сливница".

Във вторник пострадалият е претърпял операция - има множество травми по главата и контузия на единия  крак. Инцидентът е станал на 11 юни, но все още няма задържан.

Нападението над Димитър станало, докато влиза да пазарува в магазин, а жената, с която живее, го чака в колата.

"Димитър мина отзад, за да остави покупките в багажника. В началото не виждах какво се случва. Той е усетил силен удар в главата. Погледнах в огледалото за обратно виждане и видях, че двама мъже се разправят с него. Помислих, че ни обират, защото в чантата имах голяма сума пари. Отворих задната врата, за да си взема чантата. Затваряйки я, видях, че един от маскираните нападатели държи чук”, разказа Поля Малинова пред телевизията.

Тя опитала да предотврати побоя. Споделя, че мъжете са удряли Димитър с чукове по главата и по краката. Друг свидетел също опитал да спре нападението, но мъжете нападат и него.

Неуспехите в разследването са озадачаващи, тъй като на мястото има охранителни камери, записали инцидента - виждат се лицата на извършителите.

Димитър е с множество счупвания на лицето и счупвания на крака. Мъжът е настанен в „Пирогов” в много тежко състояние, а според половинката му неговите околоочна кост и яблъчна кост (под окото) са "на сол" има счупена челюст, в лошо състояние е и окото.

Семейството е категорично, че поръчител на нападението е конкурентна на тяхната фирма. През годините те многократно са ги тормозили, за което Поля и Димитър са подавали множество сигнали в ГДБОП, полицията и прокуратурата. Реакция обаче според жената няма.

"Пукали са ни гумите, заливаха ни ателието с блажна боя. Лепиха ключалките с лепило. Преди година мен ме нападнаха. Засякоха ме на пътя и аз отбих. Слезе човек от колата, която ме засече, и ме удари. Спряха коли, автобуси. Човекът, който ме нападна, видя, че има много хора и си тръгна. Подала съм жалба във Второ РУ, знам кой ме нападна. Засега наказание за тези хора няма", разказва Поля.

Според изнесените от нея данни - фирмата им се занимава с изобретения и производство на ключарски инструменти. Имат и ключарско ателие на "Гурко".

"Те са безнаказани", казва жената, която поименно посочила на органите на реда представител на конкурентната компания.

По-късно през деня от Софийска районна прокуратура дойде кратко съобщение, че разследват средна телесна повреда.