Клиент на супермаркет в Джорджия уби касиерка, след като се скарали за носенето на маски, съобщи "Ню Йорк Таймс". Последвала престрелка между нападателя и зам.-шериф, който бил извън работно време в магазина, при което и двамата мъже били ранени. Откарани са в болница, като няма опасност за живота им.

Убиецът, 30-годишният Виктор Лий Тъкър-младши, бил арестуван от полицейски служители, "докато се опитваше да изпълзи през предната врата на супермаркета", обясняват от местната полиция.

Стрелбата е станала в магазин в град Декатур, 10 мили източно от Атланта, в 13:00 часа местно време. Касиерка отказала на Тъкър да маркира продуктите му и двамата се скарали. Мъжът напуснал магазина без покупки, след което се върнал с оръжие.

"Тъкър веднага се придвижил към касиерката, извадил пистолет и я застрелял", съобщават от местната полиция.

След това започнал да стреля срещу зам.-шерифа, който се опитал да се намеси. Под дрехите си служителят на реда е носил бронежилетка, което според шерифката Мелъди М. Мадъкс от окръг ДеКалб е спасило живота му.

Втори касиер е бил "одраскан от куршум" и не е отвеждан в болница.

Починалите от COVID-19 в САЩ вече надхвърлиха 600 000. Но въпреки това убийството на касиерката не е първата проява на агресия срещу наложените мерки.

Мъж от Айова бе осъден на 10 години затвор, след като нападна и се изплю върху мъж през 2020 г., отново заради спор относно носенето на маски.

80-годишен мъж умря, след като бе съборен на земята в бар от мъж, когото бе помолил да си сложи маска.